Inspiratie voor je tuinplezier

Inspiratie voor je tuinplezier

Het is volop lente en het zonnetje schijnt! Tijd om dus lekker in de tuin te zitten, zonnen, eten en vooral genieten. Maar wat als je je niet helemaal op je gemak voelt in je tuin? Of dat je het idee hebt dat er iets mist, maar geen idee wat of hoe je het kan oplossen? Ontdek onze ideeën en inspiratie voor volop tuinplezier!

De tuin kan veel invloed hebben op de sfeer van een huis, je kijkt er immers vaak op vanuit je woonkamer. Het is daarom belangrijk dat de tuin écht bij je past. Meestal is een tuin in 2 delen verdeeld zoals een woonkamer, een zit- en een eetgedeelte. Wij gaan graag verder in op het eetgedeelte. 

De tuintafel

Een basis van je tuin is de tuintafel! Bij het plaatsen en uitzoeken van een tuintafel zijn er een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Het materiaal is vooral erg belangrijk. Het materiaal kan erg sfeerbepalend zijn en geeft echt een look & feel aan je tafel. Hou je echt van een landelijke sfeer? Dan is het natuurlijke materiaal Teak misschien wat voor jou! Ben je meer van de modernere stijlen? dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor glas, keramisch, trespa of misschien wel beton zoals de Alps Dining table van Lyon Béton.

 

Alps dining table beton

 

Ook het onderstel van de tafel is erg belangrijk. Hier kan je natuurlijk hetzelfde materiaal als het blad kiezen, maar ook voor aluminium of inox. De plaatsing van de tafel kan ook grote invloed hebben op de sfeer in je tuin. De beste plek om je tafel te plaatsen is toch wel op een harde, gelijke, ondergrond. En het liefst onder een zonnescherm natuurlijk.
Als je de perfecte tuintafel hebt gevonden zijn we er bijna.. er is namelijk nog één factor die misschien wel het aller-aller-áller belangrijkst is, de aankleding! Ben je namelijk niet in staat om een geheel nieuwe tuintafel te kopen, dan kan je met de aankleding van je huidige tafel al een heel eind komen. Om de lente en zomer van 2018 te vieren gaan we gebruik maken van de fantastische actuele interieurtrends met een musthave in duurzame en natuurlijke materialen,  natuurgetrouwe kleuren en prachtige accessoires.

 

Tuintafel decoratie

Ibiza stijl


Pastelkleuren, hout, macramé en een heleboel gezellige accessoires. Dat is nog eens Ibiza-stijl! Deze trend hebben we de laatste jaren veel voorbij zien komen en is nog steeds bezig met verder ontwikkelen. Dus ook dit jaar behoort de Ibiza stijl tot één van de populairste interieurtrends van nu. Maar hoe pas je dit toe? Er komen meerdere materialen en kleuren bij kijken. Denk bij materialen aan veel hout, riet of rotan en touw. Bij kleuren zien we toch vaak de kleur turquoise terugkomen, maar ook pastelgroen- blauw en roze zijn terug te zien in de accessoires. Om je tuintafel een echte Ibiza look te geven kan je gebruik maken van macramé onderleggers met het prachtige turquoise servies van Dôme Déco. Om het helemaal af te maken kan je er nog sfeervolle zalmkleurige en muisgrijze kaarsen aan toevoegen van het merk J-Line! In onze webshop staan nog vele andere fantastische producten die mooi passen bij deze stijl.

 

J-Line ibiza style


Botanisch


Ook de botanische trend is sterk gegroeid de laatste tijd. De vrolijke en avontuurlijke stijl die past bij elke tuin en is zeer goed te combineren. Bij de botanische stijl denk je vooral aan drukke printjes, meestal met afbeeldingen van planten, exotische dieren of bloemen. Deze zijn vaak terug te vinden op kussens of kleedjes. Bij materialen moet je denken aan hout, kokos, riet, of bamboe. Net als bij de drukke printjes zijn er ook genoeg fleurige kleuren te vinden. Toch ligt de focus bij botanisch op veel groen. Lichtgroen, donkergroen, olijfgroen, legergroen, pastelgroen, het maakt allemaal niet uit! Wat veel mensen vergeten bij botanisch, omdat ze zo druk bezig zijn met het uitzoeken van kussentjes met een plantprintje, is om ook echt daadwerkelijk echte planten toe te voegen! Natuurlijk gaat dat in de tuin wat makkelijker en is het daarom echt een must om een paar plantjes op de tuintafel neer te zetten. Het geeft een gezellige sfeer en maakt de botanische stijl helemaal af!

 

J-Line botanisch


Tip: Een tuinfeestje!


Een tuinfeestje houden voor je vrienden of familie is echt een super tof idee om de lente of zomer mee af te trappen. Het thema van het feestje kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen, alhoewel de Ibiza of botanische thema’s toch stiekem wel de leukste zijn! Denk bijvoorbeeld bij botanisch aan de leuke servetten van J-Line, met een printje van blaadjes of leuke citroentjes! Maar bij Ibiza maak je toch ook echt wel een ‘wauw’ gevoel met het prachtige turquoise servies van Dôme Déco. Voor beide stijlen zijn veel feestelijke artikelen om jouw tuinfeestje helemaal af te maken, maar je kunt ze natuurlijk ook combineren!

 

Dome Déco turquoise

 

Een rustige Ibiza stijl gemixt met veel planten en printjes, zo ben je nog eens origineel! Bij de Ibiza stijl kun je bijvoorbeeld gebruik maken van mooie dromenvangers en gave macramé hangers met een toffe print, maar ook bij botanisch kun je gebruik maken van macramé. Denk bijvoorbeeld aan de gave macramé plantenhangers waar je kleine schattige plantjes of bloemetjes in kan hangen. Als de zon begint te zakken kan je altijd nog kleine ledlampjes in de hangers doen om een gezellig effect te creëren.  Bij de Ibiza stijl kan je een grote grove slinger ophangen met wat grotere lampen om de gezelligheid te bewaren als de zon zakt. Als het gaat om eten en drinken dan zijn er super leuke DIY’s (Do It Yourself) om uit te voeren. Denk bij drinken aan een grote kan met een tapje, waar je frisse vruchten in kan doen. Ook kan je je drinken prachtig serveren met de gave blauwe kan van Dôme Deco.

 

J-Line tuinfeest

 

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published