10 tips voor manden in je interieur

10 tips voor manden in je interieur

Zie jij ze ook overal? Je kan manden kopen in allerlei maten en allerlei materialen. In deze blog vind je 10 tips over het gebruik van manden in je interieur.

10 manieren om een mand te gebruiken in je interieur

 

Of het nu een mand van riet, van metaal of van wol is, maakt niet veel uit. De mand is een veelgebruikt item in het interieur. Momenteel kan je manden van mini tot XXL terugvinden in allerlei stijlen. Ik ging op zoek naar 10 ideeën om een mand in je interieur te gebruiken.

 

Een mand als bloempot

Met deze invulling kan je echt uit je dak gaan! Want of het nu een olijfboom is of een kleine cactus, voor elke plant is wel een leuke mand te vinden. Is je metalen mand te groot, dan zorgt een goed stuk natuurlijk linnen voor een mooie overgang naar de plant. En tegelijk zorgt het ervoor dat je de pot zelf niet ziet.
 

 

De mand als muurdecoratie

Op de authentieke manier gedaan, zoals in foto 1, is zeker niet voor ieder interieur. Maar je kan de manden ook origineel ophangen aan haken en ze zo een stuk modernere uitstraling geven. Niets houd je tegen om ze toch als opbergmand te gebruiken als je ze ophangt. Dat hangt natuurlijk helemaal van jouw keuze van mand af.
 

De mand als dierenmandje

Je wilt het liefst dat je dier op zijn lekkerste plekje kan liggen en ook nog een beetje styling verantwoord. Een mand kan dan een perfecte optie zijn. Voor een kat is dit iets gemakkelijker in te zetten als voor een hond lijkt mij (afhankelijk van de grootte natuurlijk).
 

 

De mand voor je haardhout

Een klassiekertje natuurlijk, de mand met het haardhout, maar O zo gezellig!
 

De mand als verlichtingsobject

Zeker eentje die de laatste jaren meer gebruikt wordt, is de mand als verlichtingsobject. Van hanglampen die een mand als lampenkap krijgen tot de combinatie van een kleine lampje in een grote mand. In de 2e foto hebben ze kaarsjes in de mand gedaan, maar dat zou ik uit veiligheidsoverwegingen toch anders invullen.
 

De mand als lectuurbak

Deze staat al jaren in mijn woning, een mand als lectuurbak want als interieurfreak heb je natuurlijk al aardig wat tijdschriften verzameld. Dit gehaakte mandje vond ik erg leuk als voorbeeld. Je kan het zelf maken én je kiest lekker zelf de kleur!


 

De mand voor de kinderspullen

Erg leuk in een stoer materiaal als vilt of voor een jongen misschien wel gerecycleerde fietsbanden?
 

De mand als keukenkastje

Super leuk vind ik deze, mooie mandjes aan de wand als opbergplek in je keuken. Een speels effect voor een strakke keuken verzekerd.


De mand als tafel

We kennen allemaal het idee dat je een metalen mand op zijn kop zet of een grote rieten mand als salontafel. Dit vond ik een erg originele manier om een mand als tafel te gebruiken. Je moet natuurlijk wel net geluk hebben dat je oude, metalen tafel (zonder blad) even groot is als de mand die je wilt gebruiken.


 

De mand als toiletrolhouder

Je wilt niet zonder toiletrollen vallen in het kleinste kamertje én je wilt altijd die grote verpakking kopen in de promo, dan is een grote mand als houder wel zo ideaal!
 
Wil jij zelf ook aan de slag? Ontdek dan hier onze manden in de webshop.
Wil je graag nog meer inspiratie? Ontdek 100 inspiratie foto's op onze Pinterest pagina!

Andere originele ideeën over het gebruik van manden in je interieur? Reageer dan hieronder!

Groetjes,
Indra Stas
La Boutique Blanche 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.