8 Decoratie ideeën om je te ontspannen

8 Decoratie ideeën om je te ontspannen

Wie heeft er geen nood aan een me-time momentje? Even weg van alle drukte van je werk en het gezin is voor iedereen belangrijk. En nee, je hoeft niet altijd naar een dure Spa, gewoon lekker thuis relaxen kan wonderen doen!

Zorg voor jezelf en je gezin en tover je huis om tot een paradijs van rust met deze 8 deco-ideeën!

8 decoratie ideeën om je thuis te ontspannen

Laat je huis de perfecte ontspanningsplek zijn voor jou en je gezin. Met kleine aanpassingen in je decoratie kan je dat al bereiken. 

 Zorg voor jezelf en je gezin en tover je huis om tot een paradijs van rust met deze deco-ideeën:
 decoratie ontspannen
1. Lichttherapie.
Het natuurlijke licht is ideaal om harmonie in je leven te brengen. Open de gordijnen (dus ook de glasgordijnen!) en laat het licht binnen. Als de avond valt, zijn meerdere lichtpunten nodig om een relaxte sfeer te krijgen. Zet in de woonkamer een indirecte lamp naast een comfortabele stoel en plaats verder in de kamer op verschillende punten indirecte lichten die liefst ook te dimmen zijn

2. Zachte kleuren.
Pastelkleuren of het brede palet van blauwe en oker kleuren zijn relaxerend. Daarnaast creëren ook het wit en het beige een ideale atmosfeer. De beide kleuren kunnen bijvoorbeeld op de muren aanwezig zijn waardoor er rust in de kamer komt.

3. Aromatherapie.
Relaxatie komt ook door geuren. Zorg dat je een frisse lucht inademt verrijkt met heerlijke geuren van geurkaarsen of geurstokjes. Geurkaarsen met lavendel of met appel zorgen voor een natuurlijke, frisse geur in onze woning. De natuurlijke parfums met een geur van Eucalyptus en jasmijn zijn ideaal voor meditatie en om een heldere geest te houden.

4. Een belangrijk punt in je decoratie zijn de materialen en texturen.
We vertrouwen op natuurlijke materialen zoals hout en riet, beide elementen die gezelligheid en comfort in de woning brengen. Voor de texturen komen we terug naar de natuurlijke producten van linnen en katoen.5. Salus per Aquam:
De gezondheid door water wordt vaak gebruikt in combinatie met de spa of sauna. Niets beter dan je te ontspannen in een heerlijk schuimend bad! Hou je niet van een bad, geniet dan van een stimulerende
6. douche en verrijk je ervaring door geurkaarsen of geurstokjes in je badkamer te plaatsen. Het werkt gegarandeerd verkwikkend.

7. Voor een goede rust heb je de juiste omgeving nodig.
Een lekkere bank, gevuld met heerlijke kussens en een plaid. Zorg ervoor dat je favoriete stoel hiervan voorzien is, of wat dacht je van een schommelstoel op het balkon? Misschien heb je wel plaats voor een Chaise Longue in je woonkamer of in de studeerkamer? Het ideale middel om even helemaal weg te dromen. Het liefst staat deze stoel dan ook nog op het meest zachte en dikke tapijt, zo schrik je niet als  je rechtstaat.

8. De natuurlijke relaxatie.
Planten en bloemen in onze woonkamer zorgen al zeer lang voor frisse lucht, maar zorgen ook voor frisse kleuren en rust in je interieur. Durf grote planten te plaatsen op strategische plekken, dit brengt meer rust als 5 kleine potten op elke vensterbank.

 
planten

Veel ontspanning gewenst!

Zoek je de producten op de foto's? Hierbij enkele leuke links!
De mand in het midden van de planten, de leuke linnen lamp, de kussens van Leligne en de hele mooie bijzettafels van Notre Monde

Schrijf je nu in voor onze Nieuwsbrief via deze link en ontvang nog meer tips om thuis te ontspannen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.