Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij...

Binnenkijken bij iemand is altijd lekker inspirerend, maar in een hotel binnenkijken is dat helemaal. Vandaag het Hôtel du Ministère in Parijs!

Binnenkijken bij het Hôtel du Ministère in Parijs!

 

Dit supergave hotel ligt in het 8e arrondissement, in het Faubourg Saint-Honoré quartier en is zowel binnen als buiten een lust voor het oog. Het gebouw was tot 1910 de uitvalsbasis voor vele artiesten en voor een bekend naaiatelier. De vele raampartijen van het gebouw brengen prachtig licht binnen wat het uniek maakte voor de toenmalige bewoners.

In 2011 is het oorspronkelijke gedeelte van het hotel met zijn 24 kamers door de Parijse interieurdesigner Francois Champsaur ontworpen. Hij gebruikte in zijn ontwerp hoofdzakelijk de kleuren zwart en wit met veelal een industriële touch. Het meest opmerkelijke aan dit gedeelte van het hotel is het luxe penthouse appartement op de bovenste verdieping van het hotel.

 

The Penthouse

100m2 met pure lichtinval op de bovenste verdieping van dit boetiekhotel. Het appartement heet niet voor niets ‘La tête dans les étoiles’ of ‘Met je hoofd in de wolken’. Met je hoofd in de lucht genieten van het sublieme uitzicht over Parijs. En niet alleen het uitzicht is fantastisch, binnen is het 1 groot kunstwerk. Van de raampartij die geïnspireerd is door de structuur van de Eiffeltoren tot de vele kunstwerken aan de muur.

 hotel du ministere appartement

 

Kunst

Het appartement is een ode aan de moderne kunst, overal zijn er unieke stukken te vinden. Tekeningen van Dominique Pouchain, zeer kleurrijke schilderijen van de Amerikaanse kunstenaar Gordon Hopkins, een mobiel kunstwerk van Stéphanie Guglielmettie, creaties van Carmen Perrin. Overal in het appartement vind je unieke kunstwerken terug.

 

 

Pure materialen

Mooie combinaties in kwalitatieve materialen brengen de ultieme luxe sfeer samen. Of het nu gaat om het parket in eik of het Carrare marmer in de badkamer, overal is gespeeld met texturen en kleuren.

 

 

Verlichting

De verlichting is van Serge Mouille, die een unieke Franse verlichtingsontwerper was. Hij overleed in 1988 en was voor zijn tijd al zeer geïnteresseerd in het gebruik van metaal binnen de verlichting. Serge Mouille is vooral bekend om zijn grote armaturen in de vorm van een gedaante in uniform zwart.

 

 

En gewoon omdat ik zelf enorm hou van de combinatie tussen industrieel en luxe, nog een aantal foto's van het appartement!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.