Breng de Natuurlijke trend in je huis!

Breng de Natuurlijke trend in je huis!

Je kan de groentrend op verschillende manieren bekijken en in je huis brengen. Met deze blog zoemen we in op deze aspecten en geven we tips over het gebruik.

De groen trend

In de decoratietrends zagen we voor 2016 zeer veel natuurlijke aspecten naar voor komen. Op de verschillende interieurbeurzen werd er al aandacht aan gegeven en tijdens de toonaangevende beurs in Parijs was het zelfs een hoofdthema. Ook La Boutique Blanche kan dan natuurlijk niet achterblijven om hier aandacht aan te besteden.

Je kan deze decoratietrend op verschillende manieren bekijken. Hier enkele ideeën voor bij jouw thuis!


Breng binnen en buiten dichter bij elkaar

2016 wordt een jaar waarin je tuin en/of terras erg belangrijk wordt en een grote link krijgt met je interieur. De sfeer die je binnen neerzet, loopt idealiter buiten gewoon door en omgekeerd. Heb je nu niet het geluk om een buitenruimte te hebben, treur dan zeker niet. Deze trend stimuleert het idee om buitenmeubels gewoon binnen te gebruiken. Wat dacht je van deze heerlijke eivormige hangstoel in je woonkamer te zetten met een berg kussens en een warme plaid. Lekker relaxen op zondag?

Breng binnen en buiten bij elkaar 


Meubelen en materialen met een natuurlijk aspect

Hout, schors, boomstammen, noem het maar op! De combinatie van structuren wordt een eye-catcher in je interieur. En natuurlijk moet je niet terug naar houten zetels, maar een leuke bijzettafel met houten blad of een bloempot met schors werkt super. De oude en zware houten meubelen passen niet in deze trend. Het blijft allemaal natuurlijk en warm van kleur. Wij zijn voor dit onderdeel helemaal verliefd op deze bijzettafeltjes met metalen onderstel en houten blad van J-Line.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de stoffen die je gebruikt. Ook hier ligt een focus op natuurlijke materialen zoals jutten, wol en katoen. Ze zijn in accessoires zoals kussens en plaids niet weg te denken. Wil je nu liever niet naar de klassieke accessoires kijken? Denk dan eens aan een lamp met textiel draad of een schrijfbord dat je met een jutten band ophangt.


Meer groen in huis

Planten zijn de nummer 1 groen in huis. Erg hip zijn momenteel de cactussen en de vetplanten. Ze vragen weinig onderhoud, ideaal voor onze drukke dagen. Deze type van planten laten het toe om in eender welke ruimte, donker of licht, extra groen te brengen. Daarbij kan je ze op erg leuke manieren presenteren in kleine of grote potten. Denk maar aan de airplants die je ophangt of de potten die je ophangt met het oude draadsysteem. Ook erg leuk is een cactus onder een stolp of een pot vullen met vetplanten.


Aan de muur

Heb je nu niet zoveel ruimte in je kamer voor al die meubelen en speciale bloempotten? Ook dan moet je nog zeker niet panikeren. Een vaasje aan de muur of een leuke behangstrook of poster zijn erg leuke trucs om te gebruiken en ze nemen amper plaats in beslag. Behang is weer hip en trendy en volgt de interieurtrends op de voet. De natuurtrend is volledig beschikbaar van vlinders tot grote bladeren en van een prachtig hert tot een levensechte houtopslag aan de muur.

trend aan de muur 


In onze inspiratiegids vind je de Trend Groen terug binnen het assortiment van La Boutique Blanche.

Wij zijn wel benieuwd, hoe ga jij deze trend in je interieur brengen? Laat het weten in een reactie!
 
Kom je er nu niet aan uit in jouw interieur, aarzel dan zeker niet om even hulp in te roepen.
Wij geven je graag tips en advies!

Groeten,
Het La Boutique Blanche team
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.