De wijde wereld in...

  • Geplaatst op
  • Door La Boutique Blanche
  • 0
De wijde wereld in...

Als ik de wijde wereld in mag, dan wordt ik gelukkig. Niet dat ik zo’n reisgeest heb, maar ik vind het heerlijk om mensen te ontmoeten en als dat dan in La Douce France kan, wordt ik wel erg blij. Donderdag 16 juni ging mijn wekker dan ook om 4.30u met als doel Lyon! Ontdek hier mijn Franse werkdag...

De dag had oorspronkelijk als doel om een leverancier te bezoeken en dan de stad te gaan verkennen, spijtig genoeg bracht de voetbal mijn planning toch iets in de war. De aanloop naar de dag zelf werd moeilijk gemaakt doordat de Ieren en Oekraïners (zeg je dat zo?) massaal een vlucht en een hotel boekten. De Easyjet vlucht van 8.00u zat dan ook niet, zoals standaard, vol met zakenlui, maar met groen-witte T-shirts en al aangeschoten zangers. Verderop de dag kwamen die groene mannetjes weer voorbij, maar daar later meer over.
 


Eenmaal in het zalige zuiden waren de wegen nog nat, maar het zonnetje liet niet lang op zich wachten. Even de gehuurde bolide, een Fiat 500, ophalen want een vrouw moet toch stijlvol rondrijden in een hippe stad. Ik ben dan ook gek van die kekke wagentjes met prachtige interieurs en vind ze ideaal om de drukke Franse steden mee te doorkruisen.

Design met beton 

Mijn eerste stop lag buiten het centrum en had als thema: Beton, beton en nog eens beton! Lyon Béton is mijn leverancier voor de Uber-populaire Cloud toiletrolhouder en de super gave betonnen stoelen. Ze hebben voor hun cliënteel een nieuwe showroom geopend en die wou ik wel heel graag van dichtbij zien. Deze relatief kleine onderneming heeft een super leuk assortiment opgebouwd rond lichtgewicht beton. Het is versterkt met metaaldraad en vezels waardoor het een aanvaardbaar gewicht bereikt heeft voor meubelen en decoratie.

lyon beton inkom en cloud 
Foto inkom LB en cloud

We kennen beton allemaal als ruw materiaal, maar de afwerking en coatings die Lyon Béton gebruikt maakt dat de zitting van de stoelen en de tafelbladen gewoon super glad zijn. Net als bij een houten stoel of tafel. De achterzijde van de stoelen laten dan weer het echte materiaal in zijn pure ruwheid zien, echt een gaaf contrast. Tijdens onze meeting hebben we plaats genomen aan 1 van hun creaties en natuurlijk op betonnen stoelen. Ik spreek dus uit ervaring dat ze lekker zitten!

lyon beton tafels en stoelen 
Foto stoelen en tafels LB

In de showroom kom ik enorm veel kunst tegen, Xavier Dufour, eigenaar van Lyon Béton, vertelt me hoe deze ontstaan en hoe de productie werkt. Dit is zo’n leuk en interessant verhaal dat ik er een aparte blog over schreef. Volgende week ontdekken jullie dus alle ins en outs hiervan. En jullie krijgen een sneak preview van nieuw werk!

prints lyon beton

Foto artwork LB birdies

In de culinaire hoofdstad van Frankrijk moet je lekker uit eten, een zakelijke lunch is dan ook het perfecte moment om daar eens gebruik van te maken. Op bijna elke hoek van de straat zie je een eettentje en samen met de leverancier trekken we naar L’Endroit, een brasserie met een goede keuken. L’endroit heeft verschillende locaties in en om Lyon met elke dag een dagmenu van 2 gangen voor amper 13€!

restaurant l'endroit lyon 

Keramiek Lovers

Genoten in het Franse zonnetje en helemaal bijgekletst met Xavier, trek ik naar mijn volgende stop. Het bewijs dat Instagram een interessant medium is, ontmoet ik Hortense Montarnal. Hortense studeerde Human Resources, maar werd door omstandigheden, naar haar huidige baan als keramiste getrokken. Op haar 28
e erfde ze het pottenbakkersmateriaal van haar tante en beloofde zichzelf toen dat ze het ooit ging gebruiken. Als fan van de keramiek van de jaren ’50, startte ze enkele jaren later een collectie. De inspiratie uit dat werk, gebruikt ze nu in haar eigen collectie.  Op mijn Facebook pagina vinden jullie ook deze film van het werk dat ik het allerleukst vind, ik ben benieuwd wat jouw mening is! Opnemen of niet? Laat het me weten!


Het einde van m’n Franse werkdag is in zicht, tijd dus om via de toeristische route met m’n bolide naar de stad te trekken. Via kleine kronkelwegen en de oevers van de Saône kom ik terug in de stad, klaar voor een terrasje (ja, ginder scheen de zon!). Mijn zin en moed zonk me echter in de schoenen met het zien van de zee groene shirtjes. Overal, op elk terrasje zaten voetballiefhebbers te pintelieren. Tel daarbij de vermoeidheid van de lange dag en mijn terrasjesgevoel zonk ebde helemaal weg. Dan maar lekker naar het hotel met een rustige avond.

 

Lyon staat in ieder geval op mijn wishlist voor een heerlijke citytrip!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.