Echt leder

  • Geplaatst op
  • Door La Boutique Blanche
  • 3
Echt leder

Dit weekend stond ik op de Feel Good & Shopping beurs te Veghel, een ervaring met een bezoeker deed me genieten & liet me terugdenken aan vroeger.

Mijn moeder zei altijd “Echt leder koop je voor jaren, je verzorgt het en het leeft met je mee”. Deze uitspraak is absoluut van toepassing op het tafelassortiment van Double Stitched. De placemats en andere artikelen zijn allemaal van 100% Buffelleder gemaakt, hier wordt niet met namaak gewerkt.

 tableware collection round


Dit weekend stond ik op de Feel Good & Shopping beurs te Veghel en een man komt naar de stand. Hij pakt een placemat en staat zeer geconcentreerd naar de zijkant te kijken. Ik zeg hem dat het echt leder is, maar hij reageert niet direct. Na een minuut legt hij het neer en zegt “da ziet ge nu niet veel meer se, echt leder”. Hij blijkt jarenlang met leder gewerkt te hebben in de handtassen wereld en hij is duidelijk verliefd op het materiaal. Deze reactie van een vakman te krijgen, is een echt compliment voor Björn Verlinden, de ontwerper van deze tableware collectie.

tableware collection round 

Björn is enkele jaren geleden begonnen met een ronde collectie in, toen nog, 3 kleuren: cognac, bruin en grijs. De collectie bestaat uit een placemat, een coaster voor glas en servetringen. Alles in een puur en simpel design gehouden omdat het materiaal geen fratsen nodig heeft. Björn kiest voor 4mm dik buffelleder met een reach- certificaat. Dit garandeert een fairtrade productieproces en menswaardige omstandigheden, een extra duim voor deze collectie dus.  Vorig jaar heeft Björn de kleur zwart toegevoegd aan het assortiment én hij heeft de placemat in vierkant en rechthoekig uitgebracht. Ook de onderzetter is nu in het vierkant te krijgen.


tableware collection square 

Om nog even terug te komen op de uitspraak van m’n moeder, is de verzorging een belangrijk onderdeel als je leder koopt. Het materiaal wordt alleen maar mooier als je het met regelmaat insmeert met een ledercrème én het grote voordeel in dit geval is ook nog dat het water- en vuilafstotend blijft. Zeker doen dus! 


tableware collection round tableware collection black

Reacties

  1. hannes hannes

    beste , is de place mat ook alleen verkrijgbaar , rechthoekig cognac kleur 30stuks en wat is de prijs dan mvg Joris

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.