Foodies & Products 2

Foodies & Products 2

Een goed stuk rood vlees kunnen de meeste mensen wel waarderen. Dit stoere gerecht, geven we een stoere, maar gebalanceerde presentatie mee. Ontdek, geniet en ga het snel inplannen!

Zo, goedemiddag! Zo net aan de start van het lange Paasweekend is het tijd voor blog 2 van deze week met ook gerecht 2 van deze week. En zoals het een goed menu betaamd, schuiven we door naar het hoofdgerecht: Steak met champignonsaus. Een klassiekertje onder de gerechten kunnen we wel zeggen. Het kan gewoon voor je gezin, maar ook absoluut om bij een gezellig diner met gasten op tafel te zetten. Het hoeft weinig uitleg en weinig promotie. Ideaal.

 foodblog

Het gerecht: Steak met champignonsaus

Een echte, pure steak. Goede kwaliteit. Mooi stuk vlees. Goed Gebakken. Meer moet dat niet zijn! Als het snel moet gaan in de week, is het de hoogste lijn van de Albert Heijn. Maar als het in het weekend is, dan komt hij gewoon echt van de slager. Hier in Barendrecht hebben we mega veel geluk, 2 super goede slagers in t dorp. Schaap vlakbij ’t station en Hiel op de Middenbaan. Prijstechnisch ben je natuurlijk wel iets meer kwijt dan bij de supermarkt, maar qua kwaliteit kan er niemand tegenop.

En dan de saus: VERS! Een goede champignonsaus is in mijn ogen vers en niets anders. Geen zakjes, geen pakjes. Gewoon beginnen van een goede bouillon of fonds als je die hebt. De mix van verschillende soorten champignons haal ik het liefst op de markt. Nu is die hier in Barendrecht op vrijdag en dus tijdens mijn fulltime werkende leven niet beschikbaar. De Albert Heijn is dan een ok tweede plek. Ik hou van een mix van paddenstoelen en de klassieke Parijse champignon, aangevuld met kruiden.

Wil je het hele recept lezen? Ga dan naar de Foodblog van Forks & Wives en ga lekker aan de slag!

 

De presentatie: stoer, maar in balans

Dit stoere gerecht, vraagt ook gewoon een stoere presentatie. Geen poespas met te fijne spullen, maar een goede balans van stoer en speels. Ik heb er dan ook voor gekozen om met 3 stevige Belgische merken & ontwerpers te werken.

foodblog 

Als bord gebruik ik de plank van Clodette ‘We meat again’. Clodette is een Belgisch label dat door Serax verdeeld wordt. Het staat voor pure, stijlvolle ontwerpen die net een tikje anders zijn.

Onder het bord zie je een onderlegger van Double Stitched met bijpassende coaster voor het glas en servetring. Alles is van 4mm dik buffelleder gemaakt, met grote zorg uitgesneden en in 3 kleuren verkrijgbaar. Op de foto’s hebben we met een combinatie van Chocolate Brown en Roasted Apricote gewerkt. Vooral de Roasted Apricote onderlegger geeft een prachtig contrast met de antraciet kleur van de plank. Double Stitched is van de Antwerpse ontwerper Björn Verlinden. Hij startte oorspronkelijk in de modewereld met een collectie tassen, pas later kwam deze tableware lijn erbij.

Om dit stoere geheel van onderlegger en bord te balanseren, vind je de saus terug in een handgemaakt schaaltje van K-Design. Katja van Breedam is ook Belgische, zij werkt met Bone China, een prachtige porseleinsoort. De strakke lijnen in dit ontwerp worden speels dankzij het materiaal zelf dat tijdens het bakken zijn eigen weg gaat en de randen licht krom trekt.
 

Meer informatie

Ik verzamel alle producten die we tijdens de shoot gebruikt hebben op de Inspiratiepagina Foodies & Products. Wil je op de hoogte gehouden worden van de acties van La Boutique Blanche en exclusieve extra’s ontvangen? Schrijf je dan via deze link in op onze LBB Extra’s! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.