Foodies & Products

Foodies & Products

De Foodblog Forks & Wives die Franse Weken heeft, daar kon La Boutique Blanche niet uitblijven! Hier vind je mijn blog over ons 1e gerecht van deze week.

Vandaag starten we met de eerste blog over de Franse gerechten. Als je nu echt heel raar kijkt om dit op een interieursite te zien, geen paniek, ik ben niet doorgeslagen. La Boutique Blanche gaat over veel meer dan interieur. Ik wil heel graag mijn liefde voor België en Frankrijk met je delen en dat op allerlei vlakken. Dus ook door leuke recepten met je te delen.

De samenwerking met Victoria Lyashenko van Forks&Wives kwam er dankzij hun start met de Franse weken én mijn man die een tijd met Vika heeft samengewerkt. Het idee sprak me aan en m’n man heeft de link gelegd (dank je wel liefie!)
 

Maar waarom food? Zal je afvragen.

In al die jaren dat ik in Nederland woon, krijg ik zo vaak de reactie: ‘Oh België, heerlijk, ze zijn daar zo lekker Bourgondisch!”. En dat is gewoon ook zo, ik ben in mijn familie erg met voeding opgegroeid. We gingen regelmatig even een hapje eten en feesten staan standaard gelijk aan uitgebreid tafelen. We zitten zo meteen met Pasen ook weer gezellig enkele uren aan de lunch hoor J. Ikzelf heb die liefde nog wat doorgezet door ook nog eens hotelschool te doen in Brugge en later bijna 10 jaar lang, elk weekend in sterrenrestaurant Arenberg te Heverlee te werken. Een super leuke tijd.
 

Maar goed, genoeg over mij, terug naar de samenwerking. We gaan jullie deze week verblijden met 3 recepten. Voor- hoofd- én nagerecht. We hebben deze 3 gerechten gekozen omdat wij ze super lekker vinden én omdat we er een bepaald gevoel bij hebben.

foodblog 

Het eerste gerecht: Canard à l’orange.

We starten met het voorgerecht ‘Canard à l’orange’. Letterlijk vertaalt als Eend met Sinaasappel (euh, Appelsien voor de Belgen onder ons ) Op de blog van Forks & Wives kan je dit heerlijke recept in detail terugvinden. Voor mij heeft het als bijzondere touch dat ik eend als mijn examengerecht maakte op de hotelschool. Toch een pittig momentje voor elke student én aangezien je eend niet zo snel op tafel zal zetten, wel eens een heerlijke afwisseling!

De smaak van dit gerecht is zacht en vol. Het is een stevig voorgerecht, wat je met een broodje kan presenteren. Maar het heeft het niet nodig. Als hoofdgerecht is dit natuurlijk ook absoluut een aanrader, ik zou het dan met een klein aardappelkroketje serveren. Persoonlijk vond ik de tijd om het recept te maken erg goed te doen en eend is niet zo moeilijk om te maken, gewoon eens durven zou ik zeggen.
 

De presentatie van onze eend

Ik hou wel van een karaktervolle presentatie. Modern, met een verfijnd randje.

Bij de eend heb ik dan ook gekozen voor het handgemaakte servies van Atelier Oker. Dit servies geeft een heel verfijnde look aan dit geheel. Het bord, de Tingel Tangel lepels, de Koppie Koppie en de Cup kom brengen karakter aan tafel.

Jeannine Vrins, de keramiste van dit servies, is Nederlandse. Ze woont echter met haar Belgische man al bijna 25 jaar in België. Ik weet uit ervaring dat je dan echt al aardig Belgische trekjes gaat krijgen. Doordat Jeannine elk product met de hand draait, is dus elk bord en elke lepel ook licht anders. Bij de foto’s hebben we het langwerpige bord gebruikt met 2 TingelTangel lepels. Achter het bord zie je de KoppieKoppie staan, een leuke mok met de vorm van een gezicht erin en de Cup kom, een kommetje wat je perfect voor soep of het ontbijt kan gebruiken. De Cup kom is net niet perfect rond, een speels detail van Jeannine.

Zoals ik al eerder zei is dit servies uniek en karaktervol, nochtans is het een heel nuchter ontwerp. Zo gebruikt zij het gewoon dagelijks en kan het ook gewoon in de vaatwasser of de microgolf.


atelier oker 

Meer informatie

Ik verzamel alle producten die we tijdens de shoot gebruikt hebben op de Inspiratiepagina Foodies & Products. Wil je op de hoogte gehouden worden van de acties van La Boutique Blanche en exclusieve extra’s ontvangen? Schrijf je dan via deze link in op onze LBB Extra’s! 

Veel kookplezier!
En... heb je t recept gemaakt? Laat het ons weten!  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.