Groen, groener, groen

Groen, groener, groen

Groen, het is momenteel niet weg te denken uit ons interieur. De trend natuur laat het volop terugkomen en met Greenery als kleur van het jaar komt er nog meer groen op ons af. Tijd voor mij om in het gebruik van de kleur groen in het interieur te duiken.

Trend natuur & groen

Vind je planten prachtig, maar heb je niet echt groene vingers? Geen zorgen, er zijn tal van mogelijkheden om beiden toch te integreren in je interieur. Een vrij vaste optie is het behang met bladeren erop. Dit fotobehang kan je in allerlei maten verkrijgen, van 1 behangstrook tot een volledige wand.

Iets minder definitief zijn de posters met planten erop. Prachtig vind ik de oude look posters met originele ophangsysteem in hout. Of de glazen houders met bladeren erin geperst in verschillende maten. Een mooie en unieke manier om natuur in je woning te brengen.

 

Groen & goud

Eén van de mooiere combinaties vind ik mosgroen en goud. De zachte tinten vullen elkaar perfect aan als ze in de juiste balans gebracht zijn in je interieur. Deze combinatie kan in verschillende interieurstijlen toegepast worden, zo zie je hier onder voorbeelden van Cosmopolitan, Vintage en Modern strak.

Prachtig balans tussen goud en groen


Groene accessoires

Natuurlijk kan je altijd terugvallen op het gebruik van accessoires in een wat fellere kleur. Een stapje verder vind ik het gebruik van groene stoelen bijvoorbeeld. Een perfecte manier om jouw geliefde accentkleur terug te laten komen. Een stoel verander je niet elk jaar, dus erg belangrijk dat je goed nadenkt over de tint groen die je wil gebruiken.

Onderstaande voorbeelden zijn 2 totaal verschillende stijlen met 2 totaal verschillende kleuren groen en toch zijn ze beiden geslaagd naar mijn gevoel. Zie je dat in beide gevallen het groen ook nog ergens anders in de ruimte terugkomt? Bij de fellere kleur groen valt natuurlijk de tafel op, maar ik vind het terugkomen in de bordjes aan de muur echt geslaagd. Je zou dit idee ook perfect met een neutralere kleur tafel kunnen laten slagen. Bij de andere foto zie je het groen dan weer in de grote plant terugkomen. Zeker even goed geslaagd.
 

 

Fel groene stoelen

Mosgroene stoelen


En tot slot, die muur..

Het is niet voor iedereen weggelegd, een hele muur groen, of toch wel? Eigenlijk is er wel voor iedereen een kleur groen te bedenken. Van heel zacht tot fel groen en tot warm mosgroen. Je stijl, de lichtinval en het gebruik van de ruimte bepalen veelal welke kleur je zal gebruiken.

 Laat het groen op andere plekken terugkomen in je interieur om een rustig effect te krijgen. 


Enkele ideeën:

Pasteltinten in groen en blauw passen in een eigentijds interieur, maar juist ook heel goed in een wat klassieker of industrieel interieur. Je kan ze combineren met wit om een extra fris gevoel te krijgen.

Het gebruik van groene pasteltinten ton sur ton met een donkerder groen geeft een krachtig effect. Dit kan je versterken door bijvoorbeeld groene stoelen rond de eettafel te gebruiken in verschillende tinten. Maar je kan het groen ook in kunst in de ruimte laten terugkomen, bijvoorbeeld verzameld in een kast of aan een andere muur.
Ton sur ton groen 

 
Beeldmateriaal, links & nog meer inspiratie
Pinterest pagina Groen in je interieur
Pinterest pagina Pantone Greenery


Ontdek ook onze productenpagina in de inspiratiegids: Groen & Natuur! 

 
Zacht pastel in combinatie met witGroen en goud in een vintage interieurGroen en goud in een strak interieur

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.