Handmade in 'n Lepelke

  • Geplaatst op
  • Door La Boutique Blanche
  • 0
Handmade in 'n Lepelke

De oorsprong van mijn liefde voor handgemaakte spullen ligt eigenlijk gewoon voor de hand: Het is er met de paplepel ingegeven. Lees in deze blog meer over mijn oorsprong en de achtergrond van enkele van onze artiesten.

Handmade in ‘n Lepelke

Als ik aan mensen vertel wat La Boutique Blanche is en hoe ik het assortiment opbouw, dan krijg ik eigenlijk altijd erg leuke reacties, maar ook vaak vragen. Vragen over hoe ik erop ben gekomen om dit te doen en waarom ik met de ontwerpers wil werken met de handgemaakte spullen. Vaak geef ik dan aan dat interieur mijn dingetje is en dat ik het gewoon erg leuk vind. Maar de echte oorsprong ligt eigenlijk gewoon voor de hand: Het is er met de paplepel ingegeven J!

 Handwerk hout


Langs beide kanten van mijn ouders heb ik een stel handige grootouders, mensen die geen schrik hadden om hun handen uit de mouwen te steken. Bij mijn moeders kant op de boerderij en op het land. En bij mijn vaders kant in hun werk en hun hobby’s. Ik ben de jongste van de jongste, dus langs beide kanten waren de grootouders eigenlijk al bij de pensioenleeftijd gekomen, toen ik m’n eerste stappen zette. Hun leven zal er voor die tijd vast nog wel anders uitgezien hebben J. Maar goed, daar schrijf ik deze blog niet voor.
 

De liefde voor het handgemaakte komt zeker van m’n vaders kant. Mijnen Bompa (ja, we zeggen het echt in ’t Vloams!) werkte met hout, riet en glas en mijn grootmoeder deed veel textiel handwerk. Van kussens tot grote tafelkleden, niets was te veel en liefst ook in heel veel stijlen. In de foto’s hierbij wat spullen die ik nu nog van hen heb.
 


En hoewel ik de genen voor het echte handmade werk niet heb overgekregen, de liefde voor het authentieke werk zit er dik in! De passie die uitstraalt van de ontwerpers is een echte inspiratie. De artikelen hebben vaak details of een verhaal dat je in het gewone seriewerk niet kan terugvinden.De ontwerpers in ‘n lepelke


De kussens van MadebyMimi die samengesteld zijn uit stoffen van haar reizen. Bij elk kussen zit info over de herkomst van het kussen. Van Japan tot achter den hoek in Antwerpen, bijna de hele wereld zit in haar collectie.
 

Het assortiment van Atelier Oker, handgedraaid keramiek. Elk stuk is uniek en origineel. Vaak met grappige accenten verwerkt zoals haar navelbeker mok en de pottenkijkers. Een speels en toch praktische collectie met een stevige WOW factor.
 

En Midipy France, de naam zegt het al de Midi-Pyrenée is hun thuisbasis en de dieren die er grazen zijn hun leveranciers. De schapen zorgen voor de plaids en de ossen voor de lederwaren. Een bruin schaapje voor een bruine plaid, een wit schaapje voor de witte en ja, een mix voor de grijze plaids! De finesse waarmee de producten zijn afgewerkt en de details die gebruikt zijn, maken dit echt producten van de bovenste klasse. 

In de nieuwe categorie in de inspiratiegids op La Boutique Blanche, vind je al onze Handmade producten bij elkaar over alle groepen en materialen heen. Genieten val de uuuuuuren werk die deze artiesten in hun collectie hebben gestoken en laat ons vooral weten van welk stuk jij het meest fan bent!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.