Hoe de kleur of de kleur trends van het jaar gebruiken in je interieur?

Hoe de kleur of de kleur trends van het jaar gebruiken in je interieur?

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe kleurentrends. Hoe breng je die trends bij jou in huis? Hier vind je tips en ideeën voor de kleuren trends 2016 wonen.

Hoe de kleur of kleuren trends van het jaar in je interieur gebruiken?


2016, het nieuwe jaar is alweer een tijdje begonnen en we kijken zelfs alweer licht uit naar de lente! Wat kunnen we beter doen dan het nieuwe jaar vieren door na te denken over een frisse touch in ons interieur?
Gelukkig zijn er de grote verffabrikanten zoals onder andere Pantone en Akzo Nobel die ieder hun kleur en kleurentrends van het jaar weer aan ons laten zien.  Laat ons eens kijken wat die zijn en wat wij er dan mee kunnen in ons interieur.

De Pantone kleur of kleuren van het jaar


We starten bij Pantone, zij hebben een toch ietwat bijzonder jaar, want we hebben niet 1 maar 2 kleuren van het jaar tot onze beschikking: Rose Quartz en Serenity blue. Herinner je vorig jaar dat we Marsala hadden, een warme kleur bruin tussen donker bruin en wijnrood.
De kleuren die uitgebracht worden, worden het meest in de mode en beauty gebruikt. Echter het interieur blijft zeker niet achter. Accessoires en verfkleuren worden vaak in de kleur van het jaar speciaal uitgebracht.

Palette Pantone 2016

De kleuren Rose Quartz en Serenity kunnen beide onder zachtheid en eenvoud geplaatst worden en vinden we terug in de pastelgroep. Ze zijn gemakkelijk samen te gebruiken en bieden dan ook een perfecte balans tussen tonen.
Nu kun je natuurlijk de kleuren als basis op 1 of meerdere muren gaan gebruiken, maar heb je geen zin om de roller bij de hand te pakken, kijk dan eens naar accessoires en laat de kleuren enkele keren terug komen in je interieur.


De Akzo Nobel kleur en kleuren trends voor 2016 in wonen


Bij Akzo Nobel brengen ze niet alleen een kleur uit, maar ook 4 trends die je in 2016 zal terugzien. Hun kleur van het jaar is Oker goud. Goud wordt zeer veel gebruikt binnen het dagelijkse leven en het hedendaagse design. De basiskleur en het bijhorende kleurenpallet van Akzo Nobel kan je dan ook heel gemakkelijk terug laten komen in elk interieur.
De trends die zij benadrukken worden allen gekenmerkt door ‘tegenstrijdigheden’ die in ons hedendaagse leven plaats vinden. Zo is technologie een vanzelfsprekendheid geworden in ons leven, wat er ons toe brengt om het vasthouden van een gedrukt boek, een gewoon potlood of papier weer bijzonder maakt. Een ander voorbeeld is structuur, we brengen ons leven tot op de minuut in kaart, dat het heel bijzonder wordt om af en toe die structuur te kunnen loslaten en genieten.

Akzo Nobel trends collage

Trend 1: Heritage & Future brengt het verleden en de toekomst bijeen, want het verleden laat ons toe om de toekomst te vormen. Oude en nieuwe vormen en gebruiken worden samen gebracht. In huizen met een authentieke look worden moderne meubelen en accessoires gebruikt. Beide vormen worden daardoor benadrukt. Wees dan ook niet bang om op je grootmoederskast een modern kunstwerk of accessoire te plaatsen of verf de muur achter grootmoeders kast in een moderne verfkleur waardoor die kast juist nog beter uitkomt.

Trend 2: Words & Pictures geven kracht in je interieur doordat je ze heel persoonlijk kunt maken. Grafische prints, woorden of letters kunnen een verhaal vertellen als kunst aan de muur of op je kast. Ze brengen jouw persoon in je interieur. Denk aan een fotomuur met daartussen grafische prints en letters die op jou en je omgeving slaan.

Trend 3: Dark & light is het genieten van donkere kleuren, door ze juist in het goede licht te brengen. Heb dus geen schrik om in je woning donkere kleuren te gebruiken en ze te laten stralen door lichte accenten. Een voorbeeld is een donkere muur achter je bed waarvan het hoofdbord licht is. Daarbij gebruik je donker beddengoed in een tint die bij de muur hoort, maar je laat dat weer stralen door een extra kussen in de kleur van je hoofdbord. Wees niet bang om uitgesproken materialen als zijde te gebruiken, hierdoor krijgen donkere kleuren nog meer diepte.

Trend 4: The Grid & Letting Go geeft heel goed het contrast in ons drukke leven weer. We plannen ons leven tot op de minuut en dus is af en toe loslaten echt genieten. Die contrasten kunnen we dankzij de ‘Grid’ heel goed terugbrengen. Een draadlamp gebruiken als accent of een grafische print met lijnen ophangen kan al een leuk begin van deze trend zijn in jouw woning.

Het gebruik van kleuren trends in je interieur


Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, kan je met hele kleine stappen beginnen met een trend, door verschillende keren een woonaccessoire in de trendkleur terug te laten komen. Zowel aan de muur als op tafel, maar denk ook in je hal en in je woonkamer. 
maar durf ook zeker eens een muur in een tint verven. Uiteindelijk als het je toch niet bevalt, is de muur zo weer wit.
En natuurlijk hoef je niet jaarlijks je hele interieur om te gooien naar de nieuwe trend. Verschillende trends kunnen gemakkelijk samen gevoegd worden. Goud en marmer bijvoorbeeld of goud met hele donkere tinten grijs of blauw.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.