Inspiratie Bijzonder materiaal

Inspiratie Bijzonder materiaal

Soms kom je iets tegen wat je fascineert, Anna Golicz Cottet slaagde er in januari in om me te fascineren tijdens de interieurbeurs in Parijs. Haar gebruik van ijzerdraad hield me toen staande en ik dacht er vanmorgen met plezier en opnieuw fascinatie aan terug. In deze blog lees je er meer over.

Anna Golicz en creatie paard

INSPIRATIE – Het zit soms in kleine dingen -

Vanmorgen las ik een artikel over bijzondere materialen in kleding, zoals een houten jas. Nee, geen verwerkte snippers, maar echte stukken hout. Ik zocht via Google de ontwerper op www.srulirecht.com (echt effe kijken straks!) en was toch aardig onder de indruk.
 

Maar het deed me ook terugdenken aan de interieurbeurs in Parijs van afgelopen januari. Bij het artisanale gedeelte kwam ik Anna Golicz Cottet tegen. Zij is een Franse kunstenaar met werk, exclusief van ijzerdraad. Ze maakt prachtige schilderijen en 3D creaties. In haar werk verwerkt ze woord en beeld, ze creëert diepte en beweging. De stukken zijn licht en doorzichtig van structuur en zijn qua onderwerp vaak gebaseerd op het dagelijkse leven.

 

 schilderijen van ijzerdraad


In Parijs presenteerde ze ook haar collectie ‘Anathomie’ in samenwerking met Olivier Thomas. Anna neemt in deze samenwerking het gedeelte tekening in 3D op zich, uiteraard alles in ijzerdraad. Olivier specialiseert zich in interactie en beweging. Het waren de stukken van deze collectie die me echt gefascineerd deden stilstaan. Ik laat je graag meegenieten van 2 bijzondere stukken:

 

De grammofoon in ijzerdraad

Authentiek van vorm, maar hypermodern van uitvoering. Kijk en bewonder, want er komt ook echt muziek uit!

 grammofoon in ijzerdraad


Laat me ontwaken

Op het eerste zicht 1 van Anna’s klassieke werken, een schilderij van een landschap. Ware het niet dat Olivier ervoor gezorgd heeft dat het zonnetje in de schilderij echt opkomt en nog wel exact op het tijdstip dat voor jouw woonplaats geldt, of je nou in Peking woont of gewoon in het Hollandse land.

 Wake me ijzerdraad


Anna exposeert over de hele wereld, ik ben alvast super benieuwd wat ze op de beurs in het najaar in Parijs voor ons in petto heeft.

 

Het werk van Anna Golicz Cottet en haar samenwerking met Olivier Thomas is te volgen op hun site www.anathomie.com of via hun facebookpagina. We zullen nog zeker van dit duo horen! 

Metaal in je interieur

Intrigeert het jou om metaal in je interieur te gebruiken? La Boutique Blanche biedt jou een reeks artikelen waar metaal in is verwerkt. Ga gerust eens kijken in onze inspiratiegids.


Alle foto's en video's zijn eigendom van www.anathomie.com. 

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.