Inspiratie voor je thuiswerkplek

Inspiratie voor je thuiswerkplek

De trend om meer en meer thuis te werken, aangevuld met de zzp-ers die vanuit huis hun bedrijf runnen, maakt dat het aantal thuiswerkplekken fors toeneemt. Hoe pak je dat aan en waar kijk je naar als je een thuiswerkplek maakt? Tijd voor inspiratie!

Ook jij hebt vast elke werkochtend hetzelfde ritueel, opstaan, wel of niet ontbijten en naar je werk. Voor de ene betekent dat 45 minuten reistijd, voor mij betekent dit 1 kamer verder lopen en m’n computer aanzetten. Wij hebben een deel van de garage omgebouwd tot bureau, een erg leuke plek. Maar aangezien ik altijd wel van de plannen ben, ben ik toch eens gaan nadenken hoe het er mogelijk in de toekomst kan uitzien.
 

Thuis, thuis, thuis

Voor de 100% thuiswerkers zal het herkenbaar zijn, het is het prettigst om een aparte ruimte te hebben. Je kan letterlijk lekker de deur dicht doen na je werk, maar ook tijdens je werk. Heb je een garage, tuinhuis of extra kamer die je kan inrichten? Verschillende ruimtes kunnen omgevormd worden tot bureau of je kan er eentje creëren natuurlijk. Een geïsoleerde ruimte met natuurlijk lichtinval en elektriciteit aansluiting en je kan van start gaan.
 
 

Het meest luxueuze is natuurlijk om een bureau op maat te laten maken, perfect aangepast aan de ruimte die je ter beschikking hebt en in de stijl die jij wenst. Ontwerpers als Filip Janssens hebben hier prachtige voorbeelden van gemaakt, maar ook bij een goede houtbewerker kan je mooie ontwerpen laten realiseren.
 


Foto bureau op maat Filip Janssens

Is op maat niets voor jou of toch wat boven je budget, dan zijn er voldoende mogelijkheden om de creatie van bekende ontwerpers na te bootsen of gewoon lekker zelf aan de slag te gaan. Wat vind je van deze
Ikea hack van Filip Janssens? Of je koopt natuurlijk gewoon alleen een bureau van Filip Janssens!

Als je zelf gaat inrichten moet je met 2 zeer belangrijke zaken rekening houden: je bureau en je bureaustoel.  De juiste hoogte van je bureau en een goede bureaustoel is essentieel. Bespaar daarom zeker niet op deze 2 items. Is je bureau te hoog, dan trek je automatisch je schouders op, wat resulteert in nek en rugpijn. Voor de bureaustoel geldt dat je ontspannen rechtop moet kunnen zitten en je een hoek van 90 graden moet hebben tussen je boven- en onderbenen. Met deze aandacht voor je materiaal verklein je de kans op gezondheidsklachten. 


Wat doet kleur met je?

Zowel de kleur van je muren als de kleur van je bureau hebben invloed op je emotie en zelfs op je concentratievermogen. Koelere kleuren als blauw, grijs en bijna wittinten geven een wat ruimtelijker effect en brengen je dus in de perfecte werksfeer. Ook een matte afwerking geeft meer ruimte dan een glanzende. Bedenk op voorhand goed welke werkzaamheden je aan je werkplek gaat verrichten. Accenten met een feller oranje of geeltint brengen de creativiteit in je naar boven en kunnen dus voor veel beroepen een extra poush geven.
 

Deels thuis, deels ergens anders

Heb je geen nood aan een aparte ruimte of gewoon geen extra ruimte ter beschikking, dan is een gecombineerde functie in een ruimte natuurlijk een oplossing.
 


Nog niet genoeg inspiratie?
Ga dan zeker eens kijken op de La Boutique Blanche Pinterest pagina!
Alle foto's gebruikt in deze blog vind je daar terug met hun link. 

Ga direct aan de slag met jouw werkplek thuis en richt ze in met de artikelen uit de Inspiratiegids! Ga HIER naar de inspiratiegids voor jouw werkplek. 

Laat me weten wat je van deze inspiratie vindt! 

Groetjes en tot de volgende blog!
Indra Stas 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.