Inspiratie voor ronde vormen in je interieur

Inspiratie voor ronde vormen in je interieur

Ronde vormen brengen speelsheid en warmte in je interieur en zijn dus super belangrijk. Ik ging op zoek naar inspiratie voor dit najaar.

Ronde vormen, de trend

Ronde en ovale vormen zijn helemaal terug van weggeweest in de interieurwereld en dat blijft zeker nog even zo. Deze zomer was de hangstoel in ei-vorm super hip voor je terras en ook dit najaar zie je overal zachte vormen in de trends. In deze blog verzamelde ik ideeën en inspiratie voor de ronde vormen in je interieur.

In de basis is rond een zachte, maar volle vorm. Ze nodigt uit tot ontspanning en comfort. Zeer bekende ontwerpen als de Egg Chair van Arne jacobsen (1958) en de Ball Chair van Eero Aarnio (1963) zijn de meest bekende ronde vormen die altijd gebleven zijn.

trends 

Strakke vormen worden in het interieur vaak als basis gebruikt, om een ruimte een structuur te geven. Binnen die vaste lijnen wordt er dan ook nog eens vaak met neutrale kleuren gewerkt om lange termijn met een interieur te kunnen leven. De ronde vormen kunnen perfect een balans en leven brengen in dit type woningen en ruimtes. Daarbij vallen strakke meubelen vaak groot en log uit, wat dan weer gecompenseerd wordt door de ronde vormen die ruimte creëren.

 

Tijd voor wat inspiratie.

De mix van strak en rond is dus erg belangrijk, maar hoe verwerk je dat? Ik ging op Pinterest op zoek naar inspiratie voor verschillende ruimtes.

Een voorbeeld is het werken met een langwerpig tapijt waar je een grote rechthoekige zetel bij plaatst. Om de ruimte een speels effect te geven kan je een salontafel in ovale of ronde vorm gebruiken of een ronde poef op het einde van het tapijt om de vorm zelf te breken.

rond in je woonkamer 

Ook ronde bijzettafels en ronde accessoires zijn artikelen die een ruimte warmer en zachter maken. Heb jij zo’n heerlijke, grote hoekbank die bijna je hele zithoek inneemt? Doorbreek dit effect met een booglamp met ronde lampenkap en daar onder 1 of meerdere ronde salontafels.

Eén van mijn favorieten is een rond tapijt of een tapijt dat afwijkt qua vorm dat deels onder de bank ligt, zij kunnen het strakke effect perfect doorbreken.

rond met eettafel

Heb je een grote eettafel? Of heb je een vierkante eettafel? inclusief de stoelen kan dit geheel soms statisch ogen of koel blijven. Een tip is om te werken met 1 of meerdere ronde kappen boven de tafel. Het maakt het geheel zachter. 
 

Heb je een lange, smalle hal met een kale muur? Ook hier kunnen ronde vormen jou helpen. Op 2/3 van de muur hang je verschillende ronde spiegels op van verschillende groottes. Maar je kan ook met speelse, ronde verlichting werken die je hal warmer maken. Het haalt de aandacht van je lange muur af en brengt speelsheid in je hal. Daarbij zal door de weerkaatsing van het licht je hal breder lijken.

rond in je hal

Heb jij nog tips of ideeën om ronde vormen te verwerken in je woning? Laat het me weten!

Alle foto's en nog veel meer heb ik verzameld op dit Pinterest bord en in de Inspiratiegids van de webshop vind je allerlei artikelen om de ideeën mee uit te voeren. 

Om af te sluiten... hoe verwerken de grote namen Piet Boon en Piet Hein Eek ronde vormen in hun interieurs?
 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.