Interieuradvies - Aan de slag met jouw werkruimte

Interieuradvies - Aan de slag met jouw werkruimte

Of je nu een eénpitter bent of een bedrijf met werknemers hebt, de werkruimtes moeten uitstralen waar jouw bedrijf voor staat. Ga aan de slag met mijn tips over het inrichten van je werkruimte!

Een werkruimte is een ruim begrip. Het kan een kamer in je huis zijn, een omgebouwde garage, een kantoor dat je huurt of je eigen kantoorpand. Elke werkruimte moet uitstralen waar jouw bedrijf voor staat. Alleen zo krijg jij (en je werknemers) elke dag energie van je ruimte en wordt je geïnspireerd om aan de slag te gaan. Maar ook je bezoek krijgt direct een beeld van wie jij bent en waar je bedrijf voor staat.

 

Start met je huisstijl

Een bedrijf heeft als marketingbasis een huisstijl voor het uitvoeren van alle communicatie. De lettertypes, sferen en kleuren die hierin zijn verwerkt, kunnen een perfecte basis zijn voor jouw kantoor.

Schrijf rond je bedrijfsnaam of logo de woorden op die voor jou bij je bedrijf passen. Wat wil jij dat je bedrijf uitstraalt? Hoe ga jij te werk in de communicatie naar je klanten? Waar sta jij voor in je werkgebied? Die woorden moeten straks stuk voor stuk slaan op je interieur en de decoratie die gebruikt wordt.

Moodboard

Met de woorden die je zonet hebt opgeschreven, in combinatie met de kleuren van je huisstijl, ga je aan de slag om een moodboard te maken. Zoek op internet of in tijdschriften sfeerfoto’s bij elkaar die hierbij passen. Zoek er verschillende en kies er daarna de 2 beste uit. In deze foto’s die je kiest zit de stijl die jij wilt laten zien, maar zie je ook de kleuren van je huisstijl deels terugkomen.

 

Als je de 2 beste stijlfoto’s gekozen hebt, ga je hierbij materialen zoeken die bij deze stijl passen. Producten die je kan gebruiken in je ruimte en die op de woorden slaan die jij eerder al hebt opgeschreven. Als je naar mijn moodboard kijkt en dit combineert met de woorden, dan zie je dat de Frankrijk kaarten op stoer slaan (en tegelijk super praktisch zijn!), de blauwe bureaustoel is luxe en de dienbladen voor aan de muur zijn uniek, sfeervol en luxe. Het tapijt brengt al mijn kleuren van mijn huisstijl samen met de bureau en kast.

Praktische uitwerking

Met het moodboard dat je hebt gemaakt, ga je de praktische uitwerking doen. Teken een plan van de inrichting in je ruimte en kies kleuren voor de muren. Hou hierbij rekening met de lichtinval en looprichting in je kantoor. Maak ook een verlichtingsplan. In een werkruimte moet de werkverlichting goed zijn, maar vergeet ook geen sfeerverlichting toe te passen. Je wilt inspiratie & energie krijgen van deze ruimte!

 

Heel veel plezier en succes om de tips om te zetten in de praktijk!

 

Groet,

Indra Stas

interieurstyliste

 

Heb je na al deze tips, toch nog begeleiding of advies nodig? Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden in workshops of interieuradvies. Dit kan via [email protected]

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.