Kleuren van het jaar 2017

Kleuren van het jaar 2017

Inspiratie, ik kan er geen genoeg van krijgen! Ook dit jaar brengen de kleuren van het jaar weer allerlei ideeën op gang. Kijk met me mee naar de kleuren die dit jaar de trends vormen!

We starten met de absolute topper in de kleurenwereld, Pantone. Zowel in de mode als in de interieurwereld wordt hun kleurenpallet volop als basis gebruikt. Zij gaan in 2017 voor groen, bijna limegroen, in allerlei tinten: Greenery. Dit groen doet denken aan de eerste frisse momenten van de lente, als alles zich herstelt in de natuur. Met dat idee in het achterhoofd laat het ons een diepe adem opnemen en genieten. In onderstaande film een waaier aan inspiratie voor het gebruik van hun kleur in zowel de mode als bij je interieur. 

 

Enkele gebruiken die mij opvielen voor het interieur heb ik op Pinterest terug opgezocht. Het gebruik van groene details in stoffen en meubels kan in verschillende stijlen. Van erg cosmopolitan tot landelijk. Ook de combinatie met donkerblauw was voor mij een eyecatcher. 
Dan ga ik graag over naar Akzo Nobel. Deze verfgigant, bij ons gekend met het merk Flexa, gaat dit jaar naar de blauwe tinten voor de kleur van het jaar: Denim drift. Met verschillende tinten van deze kleur kan je prachtige effecten creëren. Uiteindelijk komen we blauw overal teegen in ons dagelijkse leven: van de lucht tot aan de kleding die we dragen. Niet zo gek dus dat het dit jaar ook de kleur van je muur kan worden. Maar dit merk gaat nog een stuk verder met 4 kleurentrends in huis. Hoe gebruiken we kleuren in huis in combinatie met de sfeer die wij willen creëren? Ontdek ze in onderstaand filmpje en doe volop inspiratie op!

Als laatste kom ik bij Histor, ook zij gaan voor de blauwtinten dit  jaar, maar wel meer richting de lavendelkleur. De kleur Dorade is volgens Histor een kleur die zich als een soort van kameleon gedraagt in zijn omgeving. In combinatie met donkere, neutrale kleuren ervaar je hem als een warme violet-grijs. Naast wit en roze voelt Dorade als paars en in combinatie met poederkleuren ontstaat een stijlvol, sereen palet. De kleur Dorade heeft vele kanten: ze is eigentijds, bescheiden, speels, kalm, uniek en elegant. Vandaar ook de keuze van Histor om dit de kleur van het jaar te maken. 
En? Wat is jouw favoriet van de kleuren van 2017? Tijd voor een nieuw kleurtje op de muur?

Veel  schilderplezier alvast!

Indra Stas

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.