Krijtverf is alleen landelijk toch?

Krijtverf is alleen landelijk toch?

Voor het interieuradvies werken we vaak met verschillende soorten verf. Over krijtverf bestaan veel meningen, tijd om wat inspiratie en informatie van onze kant met jullie te delen!

Krijtverf is alleen landelijk, toch?

Krijtverf kan op vele verschillende manieren worden toegepast binnen een interieur, dus zeker niet alleen voor landelijk! Het geeft vaak een warme, zachte en vooral sfeervolle uitstraling aan een ruimte. Dit komt mede door de eigenschappen van het krijtverf. Lees hier de verschillende manieren van het toepassen van krijtverf binnen diverse actuele interieurstijlen, uitleg over wat krijtverf is en wat het verschil is met kalkverf en last but not least; een gouden tip voor het opfleuren van je interieur met behulp van krijtverf!

Industrieel
Krijtverf geeft dus een warme en zachte uitstraling aan je interieur. Daarom zou je in eerste instantie niet gelijk aan de combinatie met industrieel denken, maar toch hebben donkere krijtverfkleuren ook de eigenschap dat het een stoere uitstraling heeft en dat matcht juist goed in combinatie met de industriële stijl. Bij een industrieel interieur wordt er veel gebruik gemaakt van donkere kleuren, zware materialen en strakke vormen. Zoals te zien op de afbeelding gaat deze kleur krijtverf, wat bevestigd is op de muur, mooi samen met de materialen en accessoires in de industriële stijl. Door de matte uitstraling van het krijtverf komen de glimmende items mooi naar voren en vormt het een prachtig maar vooral sfeervol en warm geheel.

 

 Landelijk
Ook voor de landelijke-liefhebbers is krijtverf een fantastisch product. De matte uitstraling van de verf gaat namelijk ook mooi samen met verschillende natuurlijke producten en texturen. Hout in bijzonder is een voorbeeld hiervan, vooral bij de lichtere varianten van krijtverf kan de zachte uitstraling mooi gecombineerd worden met de ruwe texturen van het hout. Het zorgt er écht voor dat de materialen en texturen een mooi geheel vormen in je interieur. Krijtverf zal bijdragen aan een frisse, stralende ruimte in je huis!

 


Retro
Oudere meubelen en accessoires in een nieuw jasje! Je ziet het steeds vaker, klassieke meubelen of accessoires die terugkeren in de trends van nu. Retro is hélémaal in, de interieurbladen staan er vol mee! Toch is er iets opvallends, want de klassieke interieurs en de interieurs van vandaag verschillen met elkaar. Er worden namelijk steeds vaker opvallende kleuren toegepast, zowel als in de achtergrond als op de voorgrond. Klassiekere interieurstijlen en krijtverf is zeker een gewaagde combinatie en dus niet voor iedereen weggelegd. Toch is het super trendy én origineel! De klassieke krullen gaan bijvoorbeeld namelijk erg mooi samen met de pastelkleuren en geven een zachte, kalme uitstraling. Het laat de ornamenten echt tot hun recht komen.

 

 

 

Was het nou krijtverf of toch kalkverf…?

We gebruiken het tegenwoordig dus steeds vaker, krijtverf. Maar wat is dat nou precies? Ten eerste halen veel mensen krijt- en kalkverf vaak door elkaar, toch is het erg verschillend. Het grootste verschil zit hem in de uitstraling. Krijtverf kan je egaal aanbrengen met de roller of wolkend met de blokkwast. Kalkverf geeft altijd een gevlekt effect, de techniek van het aanbrengen heeft daarom dan ook geen effect op de textuur. Ook is kalkverf kwetsbaarder door de structuur en pakt het niet op elke ondergrond. Bij kalkverf kan dus een voorbehandeling nodig zijn.
Ook de bestandsdelen zijn anders. Krijtverf is een verfproduct dat zich sterk onderscheidt van andere verfsoorten door de natuurlijke pigmenten en toevoeging van krijt. Maar zoals de naam misschien doet denken zit niet in ieder merk ook daadwerkelijk krijt verwerkt. De naam is meer gebaseerd op het uiterlijk de matte, en poederachtige uitstraling.

 Kalkverf is natuurproduct en bevat daadwerkelijk gebluste kalk als bindmiddel. Ook het pigment is ecologisch verantwoordt. Producten die zich aan deze richtlijnen houden mogen zich kalkverf noemen.

Maar ook het gebruik van de twee verfsoorten is anders. Krijtverf wordt namelijk veel gebruikt voor het opknappen van meubels, terwijl kalkverf daar juist hélémaal niet geschikt voor is.

 

 


De gouden tip!
Laat een meubelstuk of deur helemaal opgaan in jouw stijl door hem mee te schilderen in de tint van de muur en ja, dat kan gewoon met krijtverf. 

 

 

La Boutique Blanche werkt in haar ontwerpen met de krijt- en kalkverf van L’Authentique. Zij hebben een origineel én breed assortiment met vele verschillende kleuren voor elke kamer van je huis!

Alle gebruikte foto's zijn van de inspiratie pagina van www.lauthentique.nl. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.