Natural Simplicity - De Marmer comeback

Natural Simplicity - De Marmer comeback

We gaan nog even door op de natuurlijke trend en bespreken in deze blog de marmer comeback. Niet dat bombastische en overdadige gebruik van vroeger, maar in kleine dosissen en met accenten. Heb jij zin in een dosis inspiratie?
In deze blog benadrukken we 4 concepten om de marmertrend een comeback te laten beleven in jouw woning.

Natural Simplicity – De Marmer Comeback

We gaan nog heel even verder op de natuurlijke trend met een blog over marmer in je interieur. Sinds enkele tientallen jaren vinden we nog amper marmer in het interieur terug. Wat we ervan kennen, brengt vaak een bombastisch beeld met zich mee van gigantische kamers en vooral dan badkamers van top tot teen in marmer. Maar vergeet ook niet de pilaren die de bloempot of beelden droegen in je grootouders hun ‘chique’ woonkamer. Het is een verre van modern of hip product.

 

Maar let op, want marmer is een hippe comeback aan het doen in de wereld van het interieurdesign. Niet zoals vroeger, bombastisch en kil, maar juist in kleine dosissen en accenten om de trend fris te houden. De uitspraak ‘Less is More’ is hier zeer sterk van toepassing, zullen we maar zeggen.

Wil jij nu graag bij de voorlopers van deze trend horen, lees dan hieronder 5 concepten hoe je dit marmer in je huis kan gebruiken. Telkens met een klassieke touch die je huis toch modern houdt.

 

1. Gebruik marmer om een ruimte te benadrukken

Of je nu in een klein studio appartement woont of een ruime gezinswoning, open ruimtes zijn ondertussen heel gewoon geworden. Je slaapkamer loopt zonder deur door naar de badkamer, je keuken loopt gewoon door in de woonkamer. Maar doordat je geen muren of deuren gebruikt, moet je de ruimte wel benadrukken. Laat marmer hier het werk doen.

Pilaren zijn een optie en vaak een klassiek antwoord. Je kan ze inderdaad kiezen, liefst zo recht mogelijk en met weinig decoratie erop om je ruimte een meer industriële touch te geven. Hou wel in gedachte dat ze zeker niet van de vloer tot het plafond in marmer moeten komen. Overweeg ook eens om een muur of bv een open haard met marmer te bekleden tot halverwege te muur.

Of wat dacht je van deze gave Room Divider?


Room divider marmer Marmeren room divider in studio appartement


2. De marmeren accenten in muren of vloeren


De ‘of’ is hier wel erg belangrijk. Het overgebruik van marmer brengt je anders weer gelijk terug naar de oude tijd. De combinatie in materialen, maakt van het klassieke gebruik weer een modern accent. Een houten vloer die bv in visgraatmotief is gelegd en die rond het keukenblok wordt vervangen door marmeren tegels is een speelse manier om van het klassieke iets heel moderns te maken.

Ook op de muren kan je een dergelijk effect creëren. We kennen natuurlijk vanuit de chique hotels al wel de douche die in marmer is gemaakt versus een gewonere tegel of verf in de rest van de ruimte. Met een marmerlook tegel kan je dit effect perfect terugbrengen in je eigen badkamer of gastentoilet.


keuken eiland vloer

Spel van hout en tegels rond het keukenblok
 

3. Focus op marmeren meubelen

Marmer kennen we als een zeer pure vorm van natuursteen en een vrij hard gesteente. De gedachte om het bij meubels te gebruiken, ligt vaak ver van ons af. Maar wanneer het met de juiste materialen gecombineerd wordt, kan het een prachtige aanvulling zijn en het is stevig, kan veel hebben en blijft zeer lang mooi.

Bij grotere meubelen, zoals een keukeneiland, is het belangrijk om voldoende materiaal te gebruiken dat een tegenhanger is voor het koele marmer. Je kan aan houten kasten of een houten vloer denken. Maar al eens aan een muur met lederlook gedacht?

 


Zwart eiland met lederen wand
 Prachtig zwart marmeren eiland in contrast met de leder-look wand
 

Laat een professional altijd dit soort meubelen opmeten. Marmer is kostbaar en zwaar en je wil niet voor verrassingen komen te staan. Overigens hoef je zeker niet altijd braaf te blijven en in de klassieke kleuren te gaan. Een wat fellere kleuren, kan net dat juiste accent brengen in een verder rustige keuken.

Tafels werken ook prima in marmer of in een marmerlook, want waar je met de keuken graag 20 jaar doet, zie je dat voor een tafel toch vaak anders. Het laten terugkomen van de marmerlook in verschillende aspecten of ruimtes, kan je al doen door een koffietafel met marmerlook of een sidetable in de hal. Het gemak is dat je zelfs buiten deze trend kan gebruiken omdat het materiaal veel kan hebben. De imitaties zijn vaak van beton gemaakt, check daar wel altijd of het buiten gebruikt kan worden.
 


Tafels hout en marmerlook van J-Line
 

4. Breng marmer door accessoires in je interieur

 

Vroeger was marmer in je woonkamer brengen een dure aangelegenheid. Je liet niet zomaar een gespecialiseerd bedrijf je openhaard opmeten. Gelukkig verschijnen met de comeback van de marmertrend ook zeer veel leuke en goede imitatieproducten in de rekken. Zo kan je de trend perfect in je huis brengen zonder je spaargeld te laten lijden.

Tip: overigens ook voor muren of lambrisering kan ook perfect door een gespecialiseerde schilder gedaan worden. Welke van de 2 foto’s is de echte marmer volgens jou?Welke foto is imitatie marmer volgens jou en welke foto is echt marmer? Laat het ons weten! 

Als je kijkt naar accessoires kan je 2 grotere stukken in een kamer plaatsen, bijvoorbeeld 2 lampen op je dressoir of je nachtkasten. Maar voel je daar niet direct iets voor, zet dan op 2 of 3 plaatsen in je huis enkele kleinere zaken bij elkaar. Laat de trend dus terugkomen in je woning en combineer het met andere materialen.


accessoires
Accessoires met marmerlook van j-Line 

5. Laat marmer terugkomen in andere materialen


Op zich is marmer vaak koud van kleur, een ander materiaal verandert dit gevoel in huis vaak helemaal. Een kussen, een tafelkleed of een dekbedovertrek brengen de trend in je leven met heerlijk veel warmte.

 
 Marmer in andere materialen

En? Wat is jouw mening over de comeback van de marmer in de interieurtrends? Ben je er klaar voor om hem in je huis te brengen? Heb je leuke producten in marmer of marmerlook gevonden? Laat het dan weten in de reacties!

Groeten,
Het La Boutique Blanche team 

Alle foto's hebben als bron Pinterest 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.