REVIEW Schommelstoel Beton

REVIEW Schommelstoel Beton

In het kader 'weet wat je verkoopt' ga ik de design schommelstoel van Lyon Béton uittesten, hierbij het resultaat!

REVIEW Schommelstoel

In het kader van ‘weet wat je verkoopt’ heb ik de schommelstoel eens een tijdje in onze woonkamer gezet. Hierbij dus mijn bevindingen van de betonnen schommelstoel.

 

De verpakking

De stoel zat in een kartonnen doos met houten platen onderin om de doos te verstevigen. De houten schommel poten zitten apart, maar zijn zeer gemakkelijk met een inbussleutel te monteren. Zeg maar het gemak van een Ikea montage. (nu niet zeggen dat dat moeilijk is hé!) Hij staat dus echt heel snel in elkaar, klaar voor gebruik!

 

Eerste gevoel

De zitting van de stoel voelt super glad en zacht aan, eigenlijk niet wat je bij een betonnen stoel zou verwachten. De achterkant van de zitting laat heel gaaf het echte beton zien en de onafgewerkte ruwheid ervan. Naar mijn mening een gaaf contrast. De poten zijn van betonstaal en de ‘voetjes’ van hout, alles bij elkaar vind ik het een geslaagde combi.
 

schommelstoel 

Het zitcomfort

Zelf ben ik 1.73cm lang en onze tiener in huis heeft ongeveer dezelfde lengte. Voor ons beide heeft de stoel een heel prettig zitcomfort. Je schommelt lekker weg en ook bij langer zitten, blijft hij comfortabel. Je zit natuurlijk niet op een stoffen bank, maar de vorm van de zitting is naar mijn gevoel goed ergonomisch. In de periode dat hij er staat hebben er ook mensen tot iets over de 1.80cm op gezeten en telkens aangegeven dat het prettig zitten is. Mijn man is bijna 2m, voor hem is de stoel te laag waardoor hij niet prettig schommelt.


schommelstoel 

Onderhoud

Deze stoel is super gemakkelijk in onderhoud. De zitting is mede zo glad door een wax die erover heen zit. Er wordt ook aanbevolen om dit jaarlijks te herhalen. Je kan dit gemakkelijk terugvinden bij een winkel in natuurstenen. Verder gewoon een heel mild sopje indien echt nodig, zeker nooit iets sterks of zuur gebruiken, maar dat lijkt me logisch.

 

Conclusie review schommelstoel

Tussen spullen aankopen en gebruiken zit in mijn ogen altijd een verschil. Ik ben super blij dat de stoel waar ik fan van ben ook echt lekker zit en kan hem dus met plezier nog meer aanbevelen!

schommelstoel 
Wil je de stoel ontdekken? Ontdek hem hier

Binnenkort kan je de stoel zelf ook testen, hou onze site in de gaten voor meer info!

groetjes,
Indra Stas
La Boutique Blanche 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.