Steel look, dé deurentrend van het moment

Steel look, dé deurentrend van het moment

De trend van het moment is absoluut de stalen deur, er is enorm veel vraag naar bij ons interieuradvies. Maar spijtig genoeg is het voor de gemiddelde medemens niet echt een optie als je naar de prijs kijkt. Gelukkig zijn er heel wat alternatieven op de markt op dit moment. We nemen een kijkje naar 2 mooie opties in steel look deuren.

Waarom is de stalen deur dé trend van het moment?

Stalen deuren geven een moderne, chique en exclusieve look aan je interieur en dankzij de glazen inzet geven ze ook een fantastisch gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid. Waar ze vroeger nog de deur voor de fabriekshal was, is ze nu volledig geïntegreerd in onze woning. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos van gewone deur tot schuifdeur en taatsdeuren. Gemakkelijk dus als tussendeur voor je hal en woonkamer, maar ook goed in te zetten naar slaapkamer of badkamer.

 

Waarom zijn stalen deuren zo duur?

Stalen deuren worden eigenlijk altijd op maat gemaakt en het is dus noodzakelijk dat je een goed vakman inschakelt om tot een goed resultaat te komen. Naast de vakman, zeldzamer dan een timmerman, betaal je ook meer voor het materiaal. Staal is een legering van ijzer en koolstof en vraagt meer bewerking dan hout. Het materiaal is dus duurzamer en daarmee ook kostbaarder. Voor een vaste scheidingswand zit je al snel rond de 2000€, voor een gewone scharnierdeur mag je zeker 3000€ rekenen en taatsdeuren starten vanaf 3500€ per stuk.

 

 

Aluminium deur in plaats van staal?

Steel look deuren worden vaak gerealiseerd met aluminium. Aluminium roest immers niet, isoleert goed en gaat een leven lang mee. Daarbij is het onderhoudsvrij en in alle kleuren leverbaar. Enkele grote voordelen ten opzichte van staal dus. Daarbij is het ook nog eens goedkoper dan staal, de perfecte match voor de steel look deur dus.

Bij ons interieuradvies hebben wij met het merk Anyway doors verschillende prettige ervaringen opgedaan. Hun assortiment steel look deuren in aluminium is zeer uitgebreid. Je kan de deur volledig aanpassen aan de gewenste stijl en omgeving. Ook verschillende glassoorten zijn mogelijk. Zo is gezuurd geëtst glas chemisch behandeld wat de nodige privacy creëert voor ruimtes als badkamer, slaapkamer of kantoor, maar laat het wel 80% van het licht door. Zeker een aanrader om naar te kijken.

 

 

Wat dacht je van hout?

Als je aan houten deuren denkt, denk je niet direct aan steel look deuren. Onze ervaring leert echter dat de markt ondertussen dusdanig is geëvolueerd dat er mooie producten in hout bestaan die een goed steel look resultaat bieden. Het materiaal  is licht en kan ook in oudere woningen worden toegepast worden. Hout is van nature een sterke isolator en is goedkoper dan aluminium, wat beide sterke voordelen zijn.

Tijdens ons werk, hebben wij ervaring opgedaan met het merk Skantrae deuren. Hun Slimseries en Ultra slimseries deuren bieden een breed assortiment in scharnierdeuren, schuifdeuren en taatsdeuren.

 

 

Steellook deuren en je interieur

Zowel bij landelijke interieurs als bij strak industrieel of modern zijn steel look deuren toe te passen. De mogelijkheden van vormgeving zijn dusdanig breed dat er altijd een invulling mogelijk is.  En welk materiaal je ook kiest, de steel look is een tijdloze blikvanger die in elk interieur tot zijn recht kan komen.

 

 

 

 

Boek nu een interieuradvies met alle informatie over steel look deuren in je interieur, bel ons op 085/0606 732 of mail naar [email protected]

 

 

Reacties

 1. Indra Stas Indra Stas

  Beste, Het hangt erg af van het type deur dat u wenst. Ik doel dan op dikte van het hout, aantal stijlen en afwerking qua hangwerk. Wij werken bijvoorbeeld onder andere met het merk Skantrae. De steellook deuren zijn daar in 2 diktes verkrijgbaar en dan telkens in verschillende afwerkingen. Afhankelijk van wat je wenst, kan de deur (afgehangen) een kleine 1000€ kosten, maar een luxere variant kan ook 2500€ kosten. Daar zitten dan de prijs voor het sluitwerk, deurklink en werkzaamheden bij in.
  Ik weet niet waar je woont, maar ook verplaatsing kan een extra kost zijn soms.

  Het is dus vrij vaag wat ik je nu kan vertellen omdat ik geen echt beeld hebt van het type deur dat je zoekt. Als je ergens een foto hebt gezien van een deur die je mooi vind, kan ik je altijd iets specifieker een prijs geven.

  Vriendelijke groet,
  Indra Stas

 2. Alana Alana

  Beste,

  Graag zouden wij een houten steellook deur in onze woonkamer willen de maten zijn 101 breed 203
  hoog. Aan wat voor kosten moeten wij denken?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.