Styling tips met kussens

Styling tips met kussens

Kussens zijn het nummer 1 styling item in onze woonkamer, tijd om er een blog aan te wijden met vooral veel stylingtips!

Met kussens kan je het interieur tot een geheel maken, het is een ideale aanvulling en kan je statement krachtiger maken. Het is dan ook super leuk om met kussens aan de slag te gaan in je woonkamer! In deze blog alvast 6 tips voor het kiezen van het ideale kussen.

 kussens blog nature graphic

 

Nature graphic

Natuur is volop een interieurtrend, die ook zeker nog een tijdje blijft. De basis van deze woonkamer is met het groen en de print van het behang daarop gebaseerd. Met de kussens kan je dat versterken en toch ook een beetje breken. Kies voor een grafisch kussen met je basiskleur voor het breken en voor een licht kussen met een natuurprint voor de versterking.

 

 kussens blog black and white

 

Black & White

Geen fan van kleuren? Richt je woonkamer in met zwart en wit en maak het speels door te kiezen voor verschillende materialen en prints. Als je een groot kleed gebruikt zoals hier, kies dan voor aansluitende prints op je kussens, anders wordt het erg druk.

 

kussens blog dessins

 

 Dessins

Dit roomwitte interieur wordt warmer met een trendkleur als okergeel, hier uitgevoerd in een krijtvariant en op een zachte stof. Het geheel wordt speels dankzij de grafische prints. Zie je daar ook weer het okergeel in terugkomen?

 kussens blog tinten

 

Verschillende tinten rood

Iedereen heeft wel een favoriete kleur, deze woonkamer is bijvoorbeeld in verschillende rood tinten ingericht . De zachte materialen stralen  luxe uit, deze kan je benadrukken door in de bank te kiezen voor kussens in zachte kleuren en in de zelfde stof als de bank. Leuke accent is dat bijvoorbeeld de grijze kleur terug komt in accessoires.

 

 kussens blog bijzondere vormen

 

Bijzondere vormen

Heb jij in je woonkamer veel vierkante vormen? Dan kun je dit spannender maken door dit te breken met ronde vormen. Extra leuk is het dan om een accent kleur te gebruiken die je in kleine accessoires terug laat komen.

 

 kussens blog accenten

 

Accenten

Als de basis van jouw ruimte heel wit is kies dan voor een zachte tint. Dit maakt je ruimte gelijk knusser. Hier is bijvoorbeeld  gekozen voor een blauwig grijs.

Om de link met het wit te houden, kies je voor1 kussen en zet die vooraan. Extra warmte creëer je met een accentkleur die zich ook elders in de ruimte bevind. Hier zie je bijvoorbeeld een houten kist onder de bank staan waarvan je de natuurlijke kleur perfect kan gebruiken door te kiezen om bronzen kussens als accent toe te voegen.

 

Helemaal zin gekregen om op zoek te gaan naar het ideale kussen voor bij jouw thuis? Check dan hier ons assortiment textiel! 

 

Alle afbeeldingen zijn van Pinterest. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.