Stylist Wim van Vossele voor Notre Monde in Parijs

Stylist Wim van Vossele voor Notre Monde in Parijs

Het bijzondere karakter van het merk Notre Monde wordt bepaald door haar oprichter Dawn Schweitzer. Het merk vond het tijd om haar fijne kneepjes te vertalen naar een visuele vorm en ging daarvoor samenwerken met Wim van Vossele. Ontdek zijn verhaal hier!

Stylist Wim van Vossele voor Notre Monde in Parijs

Als merk onder de Ethnicraft groep, is Notre Monde het gesofisticeerd en sterk bereisde merk dat toch met 2 voetjes op de grond staat en vrolijk haar eigen pad bewandeld. Het elegante merk haalt haar inspiratie uit haar artiest en oprichter Dawn Schweitzer’s leven en reizen en daarbuiten ook uit natuur en simpele geneugten van het leven.

De Notre Monde items zijn vol complexiteit. Ze zijn erg verfijnd, maar toch suggestief van aard. De dienblad tafels kunnen gestroomlijnd en modern zijn, maar de spiegels zijn vaak sterk verouderd, waardoor ze de unieke stukken een vintage look geven. Voor een dergelijk veelzijdig label is een kritisch oog nodig om hun fijne kneepjes te vertalen naar een visuele vorm.

Daar komt Wim Van Vossele om de hoek kijken. De gepolijste, nog ruige stylist met 25 jaar ervaring is het brein achter de Herfst/Winter’17 Notre Monde fotoshoot. Hij is tevens verantwoordelijk voor de styling van het merk op de recentste Maison & Objet stand in Parijs. Wim heeft tenslotte een aangeboren vermogen om lege ruimten te transformeren in grillige universa om zo de ontdekkers mee te nemen in de unieke wereld van het merk.

In deze blog deelt Wim zijn inzicht in de Notre Monde merk identiteit, zijn styling proces en zijn gerealiseerde visie voor de Notre Monde stand op de grote beurs Maison & Objet in Parijs.Hallo Wim, Hoe heb je kennisgemaakt met het merk Notre Monde? Hoe ben je tot een samenwerking met het merk gekomen?

Ik heb 1 van de oprichters, Philippe Delaisse, leren kennen op High Point Market, een meubel trade show waar Notre Monde ook stond, terwijl ik aan het stylen was voor een Europees bedrijf dat gespecialiseerd is in antiek en verlichting. Later werd ik geïntroduceerd bij de artiest achter het merk Notre Monde, Dawn Schweitzer, in haar studio. Haar leven en werk inspireerden met direct! Philippe had het gevoel dat er een match was tussen Notre Monde en mijn creativiteit. In een hele korte periode werd Notre Monde erg succesvol, waardoor ze iemand nodig hadden om hun ideeën te vertalen en hun merk te personaliseren.

 

Jij bent de eerste stylist die voor Notre Monde werkt. Wat was het eerste project waar je aan werkte?

Ik moest van nul beginnen. Ik ben Dawn’s leven, kunstwerken en inspiratie gaan ontdekken, samen met de Notre Monde producten natuurlijk. Mijn eerste opdracht was het stylen van de fotoshoot. Aangezien ik een passie voor unieke locaties heb, zijn we uiteindelijk in een oud, verlaten theater gaan werken. Ik heb enkele basis styling elementen toegevoegd, zoals takken en een beetje groen – volledig Dawn’s stijl. De combinatie van deze elementen zet volledig de identiteit van het merk.


Je hebt de laatste Herfst/Winter ’17 cataloog gestyled. Kan je ons iets meer vertellen over jouw ervaring om aan dit project te werken?

Ik besliste om hoog in te zetten! Ik wou dezelfde atmosfeer creëren als in het theater en vond hiervoor een prachtige locatie in Normandië, Frankrijk. Deze keer was het een verlaten kasteel. Alle elementen waren aanwezig: prachtige patina op de muren, hoge ramen, marmeren vloeren en een enorm aanwezige trap. Het doel was om het echte leven in het kasteel te brengen door een badkamer, woonkamers en een werkkamer te creëren, allen bemeubeld met de Notre Monde items.

Om de ultieme Notre Monde sfeer te creëren, heb ik een mix van vintage en nieuwe stukken gebruikt en enkele styling elementen gepersonaliseerd. Het was fantastisch om vlooienmarkten te bezoeken en unieke objecten te vinden. Ik heb ook veel plezier gehad in de samenwerking met mijn partner die kussens maakte van Dries van Noten stoffen. Het resultaat was een Middeleeuws geïnspireerde setting met een beetje rustieke elegantie. Ik was zeer blij met het eindresultaat.

 

Welke elementen heb je nodig bij een styling? Zonder wat kan je niet stylen?

Ik heb bloemen en takken nodig. Natuur is erg belangrijk in mijn werk.
Je was ook verantwoordelijk voor het stylen van de Notre Monde stand op de meest recente Maison et Objet beurs in Parijs. Kan je ons iets meer vertellen wat je voor de stand deed?

Het idee was om de sfeer na te bootsen van het kasteel van de Herfst/Winter ’17 catalogus. Eén specifiek beeld van de fotoshoot stond daarbij centraal: prachtig patina op de muren gecombineerd met een fel blauwe sofa en natuurlijk de Notre Monde Herfst/Winter’17 noviteiten. Dit zou ons vooraanzicht worden in de drukste gangen van Parijs!

Daarnaast wou ik een strakke en donkere sfeer creëren, welke aan de binnenzijde van de stand ontdekt kon worden. Het doel was om de Notre Monde items te laten zien in een moderne, maar toch vintage sfeer. Het vertaalde perfect de veelzijdigheid van de producten.

 

Naast Notre Monde, werk je nog aan andere projecten?

Ja, ik werk ook als fashion stylist. Ik hou ervan om verschillende stijlen te combineren op zo een manier dat de uitkomst uniek en toch samenhangend is. Mijn eigen persoonlijke stijl is eerder neutraal en strak, maar toch op hetzelfde moment, wordt ik geïnspireerd door kleuren en materialen. Mijn styling werk kan erg strak zijn of erg theatraal.
Hoe ben je in de mode terecht gekomen?

Ik ben geboren en getogen in de mode wereld. Ik heb meer dan 25 jaar in de mode industrie gewerkt.

 

Tot slot, wat heb je in gedachte voor toekomstige Notre Monde projecten?

Ik heb zoveel ideeën! Mijn volgende project zal aanvullend zijn op wat we tot nu toe deden. Maar ik hou het voor nu geheim, laat me je verrassen!Het originele blog in het engels kan je nalezen op de site van Ethnicraft. 


Ontdek hier ons asssortiment Notre Monde!Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.