Welke verlichting maakt jouw interieur compleet?

Welke verlichting maakt jouw interieur compleet?

Wanneer je een nieuwbouw huis koopt of gaat verbouwen, neem dan de tijd voor het maken van een lichtplan. En kom je daar niet uit, vraag het dan aan een expert. Goede verlichting maakt het verschil tussen dag en nacht.

Welke verlichting maakt jouw interieur compleet?

Licht is enorm belangrijk voor de mens. Het beïnvloed je hele functioneren. Ik ben veel actiever op een zonnige dag, dan wanneer het donker is en regent. Tijdens de dag genieten we van het daglicht, dat via de ramen ons huis binnen verlicht. ‘s Avonds hebben we deze luxe niet, maar gebruiken we kunstverlichting. Daarom is verlichting een essentieel onderdeel van het interieur. Jouw huis kan nog zo mooi ingericht zijn, zonder de juiste belichting kan een ruimte anders ervaren worden. Vaak vindt men dit een lastig onderdeel, maar het is zo belangrijk. Met de juiste verlichting bepaal je de sfeer in huis. Maar denk ook aan de functionaliteit van licht. Bijvoorbeeld in de keuken op het werkblad, of bij jouw favoriete stoel, die je uitgekozen hebt om een boek in te lezen! Welke verlichting maakt jouw interieur compleet?


Verschillende soorten verlichting

Verlichting is opgebouwd uit vijf categorieën. De basisverlichting zorgt ervoor dat een hele ruimte verlicht wordt. Het is de algemene verlichting van een ruimte, denk hierbij aan plafondlampen en spots. Met Functieverlichting wordt een bepaald object gericht verlicht. Bijvoorbeeld een bureaulamp of leeslamp. Accentverlichting is voor het uitlichten van bijvoorbeeld een kunstwerk of schilderij. De sfeerverlichting zorgt voor een gezellige sfeer in een ruimte. Deze vorm van verlichting wordt het meeste toegepast in het interieur. Tafellampen en wandlampen, maar ook kaarslicht vallen binnen deze categorie.


Decoratieve verlichting

De vijfde categorie verlichting is er één, die gelukkig steeds meer gebruikt wordt. De decoratieve verlichting accentueert de stijl van je interieur. Dit kan door kleur, vorm en design. De lamp als kunst!
Unieke lampen in bijzondere vormen

De diversiteit van lampen is enorm groot. De combinatie van soorten armaturen maakt een interieur interessant en spannend. Out of the box denken, dat is waar designer Vicky Weiler Tung goed in is. Een leuk voorbeeld is natuurlijk de 1 april vis. Haar lampencollectie bestaat uit bijzondere lampen met hedendaagse vormen. Het gebruik van niet-alledaagse materialen, maken haar creaties tot ware eyecatchers. Wat vinden jullie van de Ghost lamp?  Als je er op een afstandje naar kijkt, lijkt het net een spookje, maar dan wel een die een zacht gouden licht verspreidt. De flexibele stof is in verschillende richtingen te duwen, zodat het lichteffect telkens veranderd.


Durf te shinen

Wanneer je een nieuwbouw huis koopt of gaat verbouwen, neem dan de tijd voor het maken van een lichtplan. En kom je daar niet uit, vraag het dan aan een expert. Goede verlichting maakt het verschil tussen dag en nacht. Net zoals je een budget maakt voor de inrichting, moet je dat ook doen voor de verlichting. Gun jezelf die ene speciale lamp, die jouw interieur laat shinen.

Ben je geïnspireerd geraakt of wil je nog meer design verlichting bekijken? De lampencollectie van Vicky Weiler Tung is verkrijgbaar bij webshop La Boutique Blanche.

Beeldmateriaal bij dit blog is van Stas Home Déco  en Styling ID!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.