Winterinspiratie voor jouw tafel!

Winterinspiratie voor jouw tafel!

Vind je het altijd weer een uitdaging om een gezellige, originele feesttafel te creëren? Ontdek nu mijn winterinspiratie blog!

Rond de Feestdagen met vrienden of met familie aan tafel gaan, heerlijk vind ik het. Even een moment samen genieten, een avondje pure gezelligheid. Voor mij is natuurlijk het eten een dingetje, maar ook de aankleding van de tafel vind ik erg belangrijk. Mooi materialen, een tikkeltje luxe en een grappige noot zijn aspecten die altijd mogen terugkomen. Ik deel dan ook graag met deze blog mijn winterinspiratie met jullie!

 opmaak feesttafel

 

Voor de winter shoot heb ik de studio van fotograaf Petrina gekozen, de mooie woonboerderij en haar frisse interieur bracht me
gelijk op ideeën. En als basis werken met een robuuste tafel van blank hout met bijhorende bank, sprak me sterk aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het thema van jouw feesttafel

Ik vind het persoonlijk erg leuk om rond een thema te werken, dit jaar heb ik voor de natuur gekozen. Het is een trend die momenteel erg populair is en in vele huiskamers reeds een plekje heeft gevonden. Daarbij is het ook, puur praktisch bekeken, prettig dat je het buiten de feestdagen kan gebruiken. Je kan de natuur op vele manieren integreren. Ik heb naar materialen gekeken, naar kleuren én naar decoratie.

 feesttafel natuur

 

Licht en sfeervol

Eender waar je aan tafel zit, moet je de sfeer van de tafel voelen, zonder dat het overweldigend is. Belangrijk is de verdeling van de decoratie over de tafel. Hou altijd rekening met de hoogte van de decoratie. Je wil elkaar wel zien als je praat. Als je in de hoogte werkt, zorg dan dat die items of doorzichtig zijn (glazen windlichten) of heel erg dunne kandelaars bijvoorbeeld. Ik heb 3 verschillende grotere stukken gemaakt. Daarbij heb ik telkens een ondergrond of basisartikel gekozen die weer een link heeft met de andere stukken. Een nepbontje en houten bast doen wonderen in het thema natuur.

 feesttafel gezellig

 

Jouw plekje

Als je ergens gaat zitten, wil je je direct thuis voelen. Door met de lederen placemats te werken, creëer je een ‘eigen plekje’ voor je gast. Het zachte roze in de peperbolletjes en de fijne bloemetjes brengen de sfeer van de tafel naar je gast toe. Heb je een tafelindeling gemaakt, dan kan je deze ook in dit plekje integreren. Een metalen plaatje met krijt past er prima bij.

 

 feesttafel jouw plekje

 

Decoratie & humor aan tafel

Grotendeels werk ik met zachte & rijke materialen. De bontjes, mooie bloemen en sierlijke theelichthouders maken het een gezellige tafel. Om het thema natuur te benadrukken en een leuk noot in het geheel te brengen, heb ik voor de houten puzzels van dieren gekozen. Wil je het helemaal grappig maken, geef dan elke gast een puzzeltje dat ze in elkaar kunnen zetten als hun eigen decoratie. Extra leuk als ze het mee mogen nemen achteraf!

 

feesttafel warmte grappig

 

Geniet allemaal van deze feestmaand en maak het fantastisch!!

Groetjes,

Indra

 

Foto credits: Fotograaf Petrina

Styling credits: Indra Stas, La Boutique Blanche

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.